INFORMACIJA ZA JAVNOST, 20.07.2023.GODINE

 

 

 

KRIMINALITET

 

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

 

 

Dana 19.07.2023.godine oko 21,40 sati u mjestu Skradno, općina Busovača policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW kojim je upravljao S.S. rođen 1996.godine, dok se na mjestu suvozača nalazio E.B. rođen 1995.godine obojica iz Busovače. Prilikom kontrole, kod suvozača je  pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Canabis.

 

 

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađena materija je oduzeta, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirana su 2 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 6 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 149 prekršajnih naloga, od kojih je 11 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

 

Dana 19.07.2023.godine oko 16,45 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je na jezeru u mjestu Zanesovići, općina Bugojno došlo do utapanja muške osobe.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su potvrdili navode prijave, te pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti. U navedene aktivnosti odmah je uključen i ronilački tim Jedinice za specijalističku podršku, koji su uspjeli pronaći i izvući beživotno tijelo iz jezera. Radi se o S.A. rođen 2000.godine iz Donjeg Vakufa.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PU Bugojno.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom poduzimaju se i druge zakonom propisane mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi ovog događaja.

 

 

 

 

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA