INFORMACIJA ZA JAVNOST, 10.07.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

Dana 07.07.2023.godine oko 20,00 sati u mjestu Dubravica, općina Vitez policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Peugeot kojim je upravljao A.A. rođen 1990.godine, dok je na mjestu suvozača zatečena A.H. rođena 1998.godine, oboje iz Zenice. Prilikom kontrole, kod vozača je  pronađena određena količina materije za koju se sumnja da je opojna droga Canabis.

 

Dana 08.07.2023.godine oko 19,30 sati u ulici Bosanska, općina Vitez policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke „VW“ kojim je upravljao J.K. rođen 1992.godine iz Fojnice, dok je na mjestu suvozača zatečen E.B. rođen 1988.godine iz Kreševa. Prilikom kontrole, kod suvozača je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Speed.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirano je 15 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 1 osoba lakše tjelesne povrede.

 

 

Dana 08.07.2023.godine oko 23,40 sati na magistralnom putu u ulici Bolnička, općina Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

 

  • E.B. rođen 2000. godine iz Travnika, koji je upravljao motociklom marke Honda,
  • E.Š. rođen 1990. godine iz Turbeta, koji je upravljao putničkim vozilom marke Mercedes i
  • L.E. rođena 1993.godine iz Travnika, koja je upravljala putničkim vozilom marke VW Golf VII.   

 

U ovoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je vozač motocikla E.B. Uviđajne radnje na licu mjesta nezgode izvršili su policijski službenici PS Travnik.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 475 prekršajni naloga, od kojih je 29 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 29 vozača, od kojih su 3 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila. 

 

 

 

                                          URED KOMESARA