INFORMACIJA ZA JAVNOST, 15.02.2023.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

Dana 14.02.2023.godine oko 17,00 sati u mjestu Kraban, općina Travnik, policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, izvršili su pretres putničkog motornog vozila kojeg kortisti N.D. rođen 1981.godine iz Novog Travnika.

Tom prilikom  pronađeno je više PVC zamotuljaka i jedan stakleni galon sa sadržajem  zeljaste i bijele praškaste materije za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, pribor pogodan za usitnjavanje i konzumiranje opojnih droga, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedene materije i predmeti su oduzeti, dok je osumnjičeni lišen slobode i protiv njega se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentiran je 1 slučaj narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 433 prekršajna naloga, od kojih je 269 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA