INFORMACIJA ZA JAVNOST, 14.12.2022.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 1 krivično djelo.

 

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik u saradnji sa PU Kiseljak i PU Ilidža uspješno su rasvijetlili  krivično djelo  „Krađe“, koje je izvršeno u proteklom periodu na području općine Vitez. 

 

Naime, dana 28.07.2022.godine u PS Vitez je prijavljeno da je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih ukradeno putničko motorno vozilo marke VW Golf, vlasništvo K.E., koje je bilo parkirano ispred Tržnog centra u mjestu Jardol, općina Vitez.  

 

Poduzimajući intenzivne mjere i radnje na rasvijetljavanju predmetnog krivičnog djela, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik su došli do saznanja da je za njegovo izvršenje osumnjičen R.S. rođen 1978.godine iz Tešnja.

 

Također, policijski službenici PS Vitez uspješno su rasvijetlili  krivično djelo  „Teške krađe“, koje je izvršeno u proteklom periodu. 

 

Naime, dana 10/11.04.2022.godine u PS Vitez je prijavljeno krivično djelo „Teške krađe“ u firmi koja se nalazi u mjestu Šantići, općina Vitez, odakle je od strane nepoznatog izvršioca ili više njih ukradena digitalna vaga za tijesto, strujni agregat, 4 računara i 3 radijatora.

 

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je za izvršenje predmetnog krivičnog djela osumnjičen N.K. rođen 2001.godine iz Viteza.

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirana su 4 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirane su 3 saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba zadobila teže tjelesne povrde.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 332 prekršajna naloga, od kojih su 192 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.  

 

 

 

                                          URED KOMESARA