INFORMACIJA ZA JAVNOST, 08.08.2022.GODINE

 

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela.

 

Dana 05.08.2022.godine oko 19,10 sati u mjestu Kaonik, općina Busovača, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Ford Fokus, kojim je upravljao D.H. rođen 1999.godine iz Bosanskog Petrovca. Tom prilikom, pronađena je određena količina  materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirano je 13 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 27 saobraćajnih nezgoda u kojima su 4 osobe zadobile teže i 6 osoba lakše tjelesne povrede.

 

 

Dana 07.08.2022.godine oko 18,25 sati na magistralnom putu u mjestu Kalibunar, općina Travnik, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

 

- putničko motorno vozilo marke Audi, kojim je upravljao H.Č. rođen 1998.godine iz Travnika i

 

- motocikl marke Honda, kojim je upravljao I.J. rođen 2002.godine iz Travnika, koji je u ovoj nezgodi zadobio teže tjelesne povrede.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Travnik.

 

 

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 595 prekršajnih naloga, od kojih je 51 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 37 vozača,od kojih je 11 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 06.08.2022.godine oko 18,00 sati u PS Bugojno je prijavljeno da su u mjestu Udurlije, općina Bugojno dvije osobe smrtno stradale, dok su dvije osobe zadobile tjelesne povrede od strujnog udara do kojeg je došlo prilikom postavljanja ljestava na elektro stub.

 

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije koji su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti. Utvrđeno je da su smrtno stradali P.B. rođen 1964.godine i N.R. rođen 1957.godine, dok su tjelesne  povrede zadobili J.Š rođen 1963.godine i Z.D. rođen 1972.godine, svi iz Bugojna.

 

 

 

 

                                          URED KOMESARA