INFORMACIJA ZA JAVNOST, 18.07.2022.GODINE

KRIMINALITET

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

 

Dana 16.07.2022.godine oko 00,40 sati u ulici Donje Osoje, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, izvršili su kontrolu lica N.B. rođen 1994.godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu  materije za koju se sumnja da je opojna droga.

 

Istog dana oko 00,50 sati, u ulici Šumeće, općina Travnika, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, izvršili su kontrolu lica E.J. rođen 1997. godine iz Travnika. Prilikom kontrole kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije, za koju se sumnja da je opojna droga.

 

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom navedene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

 

 

JAVNI RED I MIR

 

 

Evidentirano je 13 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirano je 16 saobraćajnih nezgoda u kojima je 1 osoba zadobila teže i 6 osobe lakše tjelesne povrede.

 

 

Dana 17.07.2022.godine oko 17,50  sati u mjestu Harambašine vode, općina Travnik dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao:

 

- motocikl marke CF moto, kojim je upravljala I.S. rođena 2004.godine iz Travnika.

 

 U ovoj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobio je suvozač na motociklu A.P. rođen 2004.godine iz Travnika.

 

Na lice mjesta izašli policijski službenici PS Travnik koji su poduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručena su ukupno 533 prekršajna naloga, od kojih je 79 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

Iz saobraćaja su zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključena 34 vozača, od kojih je 13 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

 

                                          URED KOMESARA