INFORMACIJA ZA JAVNOST, 26.01.2022.GODINE

 

KRIMINALITET

 

 

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 25.01.2022.godine oko 17,00 sati u ulici S.Mehmeda, općina Bugojno, policijski službenici  Sektora krim policije MUP-a zvršili su kontrolu i pregled osobe A.M. rođen 1991.godine iz Bugojna. Tom prilikom je kod istog pronađena određena količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga.

 

 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađena materija je oduzeta, a protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

 

NAKNADNO RASVIJETLJENA KRIVIČNA DJELA

 

Policijski službenici PS Bugojno uspješno su rasvijetlili više krivičnih djela „Krađe“ i „Teške krađe“  koja su izvršena u proteklom periodu na području općine Bugojno.

 

Dana 14.09.2021.godine u PS Bugojno je prijavljena  „Teška krađa“ u džamiju u mjestu Vesela, općina Bugojno, gdje je iz iste otuđena neutvrđena količina novca.

 

 

Dana 12.11.2021.godine PS Bugojno je zaprimila prijavu da je izvršena „Teška krađa“ u džamiju i imamsku kuću u Bugojnu, odakle je otuđeno oko 200KM.

 

Policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnih krivičnih djela S.L., rođen 1962.godine  iz Banja Luke.

 

 

 

Dana 18.12.2021.godine u PS Bugojno je prijavljena „Krađa“ u trgovinsku radnju u ulici Bosanska, općina Bugojno, iz koje je otuđena  neutvrđena količina alkohola.

 

 

Dana 06.01.2021.godine u PS Bugojno je prijavljena „Teška krađa“ u prodajni objekat/pekaru u ulici Sultan Ahmeda, općina Bugojno, te da je iz iste otuđena staklena kasa za humanitarne priloge u kojoj je bila neutvrđena količina novca.

 

 

Operativnim radom na terenu, policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetnih krivičnih djela A.V., rođen 1991.godine iz Bugojna.

 

 

 

Dana 02.11.2021.godine u PS Bugojno je prijavljena „Krađa“  u trgovinsku radnju u Bugojnu, iz koje je otuđena neutvrđena količina prehrambenih artikala.

 

Policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je osumnjičena za predmetno krivično djelo Z.P. rođena 1974.godine iz Bugojna.

 

 

 

 

Protiv osumnjičenih slijedi podnošenje Izvještaja nadležnom Kantonalnom  tužilaštvu o počinjenim krivičnim djelima.

 

 

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je 5 slučaja narušavanja javnog reda i mira.

 

 

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

 

Evidentirane su 4 saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

 

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 500 prekršajnih naloga, od kojih su 382 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

 

                                                                                                              URED KOMESARA