INFORMACIJA ZA JAVNOST, 26.08.2019.GODINE

 

 

KRIMINALITET

 

 

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 3 krivična djela.

 

JAVNI RED I MIR

 

Evidentirano je  12  slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

 

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

 

Evidentirano je 28 saobraćajnih nezgoda u kojima su 2 osobe zadobile teže tjelesne povrede i 8 osoba  lakše tjelesne povrede.

 

Dana 25.08.2019.godine oko 23,45 sati dogodila se saobraćajna nezgoda u ulici Kralja Tvrtka, općina Vitez, u kojoj su učestvovali:

1. Putničko motorno vozilo marke „KIA CEED“, kojim je upravljao D.M. rođen 1990.godine iz Zenice  i 

2. Putničko motorno vozilo marke „LANCIA“, kojim je upravljala Š.O.  rođena 2001. godine  iz Viteza. 

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teže tjelesne povrede zadobila je putnica u vozilu „KIA CEED“, J.K. iz Zenice.

 

Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici PS Vitez.

 

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 544 prekršajna naloga, od kojih je 241 nalog uručen zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 30 vozača, od kojih je 5 vozača zadržano u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

 

 

Zbog neregistrovanosti ili tehničke neispravnosti iz saobraćaja su isključena 4 vozila.

 

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 24.08.2019.godine oko 01,25 sati u PS Vitez je prijavljen požar na porodičnoj kući vlasništvo R.H. u mjestu Kruščica, općina Vitez. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su policijski službenici PS Vitez, kao i vatrogasci DVD Stari Vitez, koji su lokalizovali požar koji je zahvatio unutrašnjost kuće, na kojoj je pričinjena znatna materijalna šteta. Tom prilikom u kući je pronađeno beživotno tijelo N.A. rođen 1980.godine iz Viteza.

 

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik, koji poduzimaju i druge mjere i radnje na utvrđivanju činjenica i okolnosti koje su dovele do navedenog događaja.

 

 

 

                                                                                                                   URED KOMESARA